Fortsätt till huvudinnehåll

Mys och inte mys


Jag känner att jag har talang för det där med att blogga regelbundet... Det betyder tyvärr också att jag inte uppmärksammar de mysiga, bra, härliga tingen fullt så mycket som jag behöver uppmärksamma dem. 

Det har under hösten varit ganska mycket dock, särskilt med programmeringskursen jag bestämde mig för att läsa. Jag sliter mitt hår med den, och ibland känns det inte som om jag skulle klara av det alls om inte D kunde hjälpa mig. 

Nu håller jag på med den sista inlämningsuppgiften, deadline om en vecka och jag känner mig ganska så hopplöst försenad med hela uppgiften. Jag har också tappat all motivation efter julledigheten att försöka fortsätta med det här. 

Det blir väl så, när man inte kan se någon framtid med det man gör, man tappar lätt motivationen. En framtid inom programmering känns långsökt, för mig. Tyvärr, får jag säga - jag hade nästan hoppats på att ha någon form av fallenhet för det och utveckla en kompetens som kunde vara användbar till jobb... Nåja, jag kan ju åtminstone visa upp kursen som en merit: "titta, jag menar allvar när jag säger att jag gillar att lära mig nya saker!" När den här kursen är slut är det också dags att återgå till jobbsökandet, eftersom jag då bara kommer att studera på 50%, och inte längre på 100. 

Hursomhelst, låtom oss börja med en bild på det icke-mysiga. Det är en "skiss" på vad jag ska göra härnäst i min uppgift, som går ganska så dåligt just nu. Jag sätter mig för att försöka och känner mig bara tom i hjärnan. Tabula rasa. Sen känner jag mig skyldig, för att jag inte lyckas komma någon vart innan D har tagit sig tid att hjälpa mig, vilket måste vara jättekul för henne, när hon jobbat hela dagen... Nej, usch och fy, jag vill bara bli av med den här kursen nu!

Kombon programmering och skrivstil är ändå lite mysig.

Men jag tänkte att jag skulle uppmärksamma lite saker som ändå får mig att känna mig lite glad och varm inombords, och inte bara klaga. Vi kan börja med det största - D och jag firar vår 8-åriga årsdag idag, 12 januari. Vi har inte gjort upp några planer på att fira den, och vi hade båda glömt bort den - jag blev dock påmind av mobilen igår som påminner om den där typen av saker. D som har sitt jobb har både velat och kunnat ge mig så mycket under det gångna året, spontanpresenter, dyra födelsedagspresenter och många julklappar. Jag har inte riktigt kunnat göra det samma för henne, men jag bestämde mig för att jag ville överraska henne med en blombukett dagen till ära! Jag beställde den igår och hela dagen idag, tills buketten kom, har jag tassat fram och tillbaka mellan vardagsrummet och köket för att hålla utkik efter blomsterbudet. D blev väldigt fundersam när hon först hörde dörrklockan och sedan hur budet frågade efter mitt namn, framför allt när jag kom ut i köket med en bukett blommor. Trots att jag gick mot henne med buketten utsträckt så förstod hon inte att buketten var till henne förrän jag sade: "Grattis på årsdagen!" Hennes glada, överraskade min gjorde min dag. 

"Floristens val" på temat kärlek.
I våras funderade jag på att flytta på vårt hörnskåp och placera det i hörnet framför soffan, och tända ljus i hyllan. Jag har inte flyttat på hörnskåpet, men jag har ändå ställt dit ljuslyktorna och det känns mysigt att ha det flackande ljuset i ögonvrån när jag försöker, men fastnar, med programmeringen. (I bakgrunden: paret vinglas som vi fick från mina föräldrar när vi hade förlovat oss.)

Gemytligt!

Sedan är det mest katterna som ställer till det för sig. Det är ändå ganska mysigt att ha dessa starka personligheter till sällskap. Jag tycker det är mysigt när de sover på min pyjamasskjorta - de vill inte nödvändigtvis sova i knäet, men de finner ändå trygghet i doften från klädesplagget, eller sängen. Busiga små tanter (Missi fyller 13 i år!) är också mysigt, och katternas nyfikenhet är också mysig,  även om den för dem till platser där de inte ska vara, så som framför TV:n...

Vems pyjamas är det egentligen?
 
Bustanten!
  
Får man vara där?

Nu ska jag lyfta frågan om fikarast för D, även om hon kanske förtjänar den mer än vad jag gör idag.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lördagsmys (med recept)!

Gårdagens lördag var inte lika hurtig som lördagen innan dess, vi tillbringade till och med dagen i två olika rum, men vi såg ändå till att mysa lite på kvällen. D ska på audition för sin balettskola idag, för att få behålla sin plats i ensemblen, och har varit ganska upptagen med balett det sista. Jag har varit ganska upptagen med mitt skrivande - 71 000 ord, sen 21 april.  Men kvällen ägnade vi åt varandra, med en mysig trerättersmiddag i vårens tecken.  Först ut kom en improviserad förrätt på kokt (fryst) sparris, med en ramslöksvinägrett och hembakad surdegstoast.  Förrätt Förrätten var med andra ord inte särskilt avancerad. Sparrisen är kokt al dente enligt anvisningar på paketet, brödet rostat i brödrost. Vinägretten bestod av olivolja, äppelcidervinäger, fyra blad ramslök, salt och peppar. Jag kan inte ange några mått, för jag tror inte på sånt där. Jag höftar när jag skriver, och höftar när jag lagar mat.  Varmrätten Jag får erkänna att jag vid varmrätten sakn

Frukostverkstan är igång igen

  Oj, vad tiden springer iväg. Det är ömsom skönt, ömsom skräckinjagande. Det var ju sommar bara igår, men trots det har jag idag ändå tagit bilen till däckhotellet och låtit byta till vinterdäck. Inte för att det finns någon snöprognos häromkring ett bra tag framöver, men det är skönt att få det gjort, och det är skönt att slippa riskera köra runt på hala vägar i sommardäcken.      Nu undrar ni säkert vad "frukostverkstan", jag har aldrig yttrat ordet högt - men det ekar i mig varenda gång jag lagar frukostelement. Idag har jag matat min surdeg för att den ska vara puttrig och trevligt sur när jag gör fördegen ikväll, för att i morgon baka nytt bröd. Jag har också gjort ny müsli, och medan lägenheten fylls av doften från kanel så väntar jag på att müslin ska svalna tillräckligt mycket för att jag ska kunna blanda i chokladen.      "Frukostverkstan" i mitt huvud var alltså inte mer spännande än så. Det är bara att jag, sedan den senaste satsen müsli tog slut, inte k